Materialevalget
- en vigtig proces

Det rigtige materialevalg er ikke kun prikken over i’et, når man bygger et nyt hus, det bør være en helt fundamental del af rådgivningen. Hos byggefirmaet Lind og Risør er det f.eks. et in-house team af professionelle materialevalgskonsulenter med mange års erfaring, der guider dig frem til et unikt resultat.
Del: 

Der er ikke noget som valget af de rigtige materialer, der kan gøre hele forskellen i et hus. For de spiller ikke kun en kæmpe rolle, hvad angår husets samlede udtryk. Det er også dem, der er med til at fortælle noget om dig, din stil, dine præferencer, og som giver huset det ekstra unikke udtryk, som er så vigtigt for at føle sig hjemme. For materialevalgskonsulent hos Lind og Risør Tania Thodsen, er det ingen hemmelighed, at det kan være lidt af en jungle og endda lidt grænseoverskridende at bevæge sig ud i at skulle tage de endelige materialevalg. For hvad holder i længden? Bliver man træt af farverne? Hvordan skal køkkenet se ud? Det er hurtigt spørgsmål, der trænger sig på.

”Når man køber et hus er det uhyre vigtigt, at man får den rigtige rådgivning. Materialevalget er en vigtig del af den overordnede rådgivning. Derfor er vi flere specialuddannede materialevalgskonsulenter, som på baggrund af mange års erfaring i materialer, udtryk, holdbarhed og indretning yder professionel rådgivning ned til mindste detalje. En ekspertise, man ikke kan tage for givet andre steder, hvor materialevalg ofte foretages allerede i forbindelse med underskrift af kontrakten og er en del af fastlagte tilkøbspakker, der ikke kan kombineres efter smag og behov,” fortæller Tania Thodsen og fortsætter-
”Bygger man et hus fra grunden, har man jo en helt unik mulighed for at sætte sit eget personlige præg på tingene. Det er for mange en kæmpe frihed og hele grunden til, at de gerne vil have et nyt hus. Andre bliver overraskede over at skulle tage stilling til alt fra dørgreb, til hvilken farve eller potentiel push-funktion der skal være på køkkenlågen. Folk er forskellige, heldigvis. Derfor har vi også skræddersyet vores materialevalgsenhed til, at vi kan møde folk, hvor de er, hvad enten de kommer med en stor viden selv eller ej.”

Når man taler med et byggefirma, skal man regne med, at materialevalgsdelen bør tage det meste af en dag. På den måde er der tid til at gennemgå, hvilke materialer der skal bruges til netop dit hus, hvor man kyndigt bliver guidet gennem alle de muligheder, der er, hvad enten det er standard, tillægskøb eller noget, du selv finder på. Nogle vælger ting, der er meget oppe i tiden, som fx et grebsløst køkken eller en helstøbt vask til badeværelset, der mindsker rengøringen. Andre foretrækker en mere klassisk løsning.

Typisk starter man med at gennemgå de udvendige materialer, hvor alt fra mursten til tag og vinduesfarver gennemgås. En fase, der ofte ligger tidligere i processen, da disse valg ofte skal med som en del af ansøgningen til kommunen om byggetilladelse. Derefter tager man den indendørs gennemgang, hvor huset behandles fra a til z, og hvor alle muligheder bliver vendt helt ned til, hvor stikkontakterne skal sidde, og om køkkenlågen skal have lidt mere farve eller ej. Det er en meget hårfin balance, for der er mange hensyn at tage. Derfor er man hos Lind og Risør heller ikke bange for at informere og fortælle kunderne om sine erfaringer, hvis man fornemmer, at de er på vej ud ad en tangent, der ikke harmonerer med husets helhed.

”Op til materialevalgsmødet vil man få udleveret en folder, som det anbefales at læse grundigt igennem forinden. I den kan man bl.a. se, hvilke udvalgte leverandører LR Huse samarbejder med. På eksempelvis køkkendelen er det køkkenfirmaerne INVITA og Unoform, der er udvalgt specielt, fordi de gennem en årrække har vist, at de kan levere samme høje kvalitet hver gang og konstant er innovative og følger med tiden. Det kan også være en god idé at tage et smut forbi Lind og Risørs leverandører, inden man beslutter sig, og selvfølgelig besøge de mange åbne Lind og Risør-udstillingshuse, der viser et bredt udsnit af de forskellige valgmuligheder, sammensætninger og individuelle løsninger, der findes til fx køkken og bad,” fortæller Tania Thodsen.

”Det kan altid betale sig at tage ud og mærke efter selv. Vi skal nok sørge for, at det hele kommer til at hænge sammen, men det er kun dig selv, der ved, hvad der rører noget i dig. Det vil holde på den lange bane. Materialer er et individuelt valg. Det, der betyder noget hos os i Lind og Risør, er, at der er balance i det overordnede udtryk, og at folk er glade, når de flytter ind. Tingene skal jo helst gå op i en højere enhed til sidst. Derfor bruger vi meget tid på at vende alle detaljer, så vi er sikre på, at slutresultatet står smukt og skarpt. Valget af materialer er jo netop det, der giver huset den ekstra dimension og personlighed,” slutter Tania Thodsen.

Del: