Få inspiration til åbent hus
– og stjæl alle de gode idéer

Det kan være svært selv at omsætte drømme til virkelighed, når det handler om helt konkrete planer for et kommende byggeprojekt. Det kan derfor godt betale sig at tage til åbent hus om søndagen, hvor man kan gå på opdagelse i de mange forskellige husmodeller og indretningsløsninger – og frit stjæle alle de gode ideer.
Del: 

Når et byggefirma holder åbent hus, er det specifikke hus ikke altid til salg, som tilfældet er hos en traditionel ejendomsmægler. Til gengæld er alle de gode løsninger og idéer lige til at plukke af og tage med hjem til videre inspiration. Danskernes helt rigtige drømmehus skal nemlig skræddersys efter individuelle behov, æstetiske såvel som funktionelle. På den måde holder det længere på den lange bane, fordi det er designet til dig og din familie.

Gå derfor på opdagelse i en af de mange byggeudstillinger, hvor der er mulighed for at se løsningerne live, mærke kvaliteten af materialerne og finishen i håndværket samt danne sig et indtryk af, hvordan de forskellige løsninger frit kan matches, så de rammer netop din personlige smag i indretning og arkitektur. Lav evt. også en aftale med en byggerådgiver, som skal kunne give dig svar på de fleste af de spørgsmål, der melder sig, når man står over for en af livets måske største investeringer.

Find inspiration til åbent hus og stjæl alle de gode idéer

”Vores erfaring siger os, at det er en rigtig god idé at tage til åbent hus for selv at mærke efter ift. fx det overordnede look, kvaliteten og ikke mindst finishen. Det er vigtigt, at man har noget at forholde sig til, og ikke mindst sammenligne med, når man efterfølgende går i dialog med vores arkitekter,” fortæller Jan Hansen, adm. direktør hos Lind og Risør.

De fleste Lind og Risør kunder drømmer om et personligt hus, men har svært ved selv at omsætte drømmene til konkrete planer. ”Det er oplagt at tage en inspirationsdag som noget af det første inden en kommende tegne- og byggeproces. På den måde kan man bedre visualisere sine drømme og med egne øjne se, hvordan tingene er løst ned i detaljen, hvad enten det er materialerne på køkkenfladerne, lyset i entreen, tagudhæng eller vinduestyper. Det er den bedste vej til drømmehuset,” afslutter Jan Hansen.

TIP! Det skal du kigge efter til åbent hus

Gratis tips og gode råd
Disse 8 ting bør du undersøge når du besøger et udstillingshus.

1.
Allerede når du kommer til huset bør du tjekke udendørsarealerne. Er der ryddet ordentligt op? Fremstår huset præsentabelt og HELT færdigt? Ligger huset i en større udstykning, kan du med fordel også gå en tur i området og se hvordan de øvrige igangværende byggerier ser ud. Orden på byggepladsen siger meget om et byggefirma…

2.
Start ude og tjek om murværket og evt. udhæng, tagrender og ikke mindst finishen på dette er lavet tilfredsstillende. Der kan være stor forskel på den håndværksmæssige udførelse af det udvendig træværk. Hvis samlingerne er skæve dannes der hurtigt mos eller alger.

3.
Når du går ind ad døren handler det ikke om hvorvidt du føler dig hjemme eller ej – det er jo ikke det hus du skal bo i. Det handler igen om finish og den håndværksmæssige udførelse. Ville du være tilfreds med det du ser, hvis det var dit eget hus?

4.
Spørg ind til materialerne. Der kan være stor forskel på de viste materialer i udstillingshuset og dem som er inkluderet i byggeprisen. Stil spørgsmål og få afklaret præcis hvilke materialer der er som standard i huset. Tag ikke noget for givet, spørg hellere end gang for meget end en gang for lidt.

5.
Undersøg teknikken også selvom det kan virke kedeligt og ligegyldigt. Åbn teknikskabene i bryggerset og se hvordan de tekniske installationer er udført. Spørg ind til vandvarmerens størrelse og udsugningsanlæggets virkning. Det er ærgerligt at flytte ind og opdage at vandvarmeren ikke er stor nok til en familie på 5.

6.
Tag en snak med byggefirmaets repræsentant i huset. Er han/hun imødekommende og faglig kompetent, eller handler det kun om et hurtigt salg? Hans/hendes viden siger rigtig meget om hvilken byggerådgivning du kan forvente at modtage undervejs.

7.
Tag gerne billeder af de løsninger I kan lide. Det kan være svært at huske præcis hvor man så en bestemt løsning, eller detalje, når man sidder med arkitekten. Og billeder siger jo som bekendt mere end 1000 ord.

8.
Tag brochure materiale med hjem, så du kan fordybe dig i ro og mag og måske sammenligne flere byggefirmaers muligheder for, at opføre netop jeres drømmehus.

Del: