Gå på jagt
– efter de gennemsigtige priser

Generelt skal man se sig godt for, inden man underskriver kontrakten med byggefirmaet, for der kan være skjulte udgifter, der er svære at gennemskue, og som kan have vidtrækkende konsekvenser. Gå efter et byggefirma, hvor alle tallene er lagt frem fra start og I ved hvad der er inkluderet, så der ikke kommer uforudsete udgifter, der kan vælte budgettet. ’En gennemsigtig aftale’ er nok det, der beskriver det bedst.
Del: 

Hvad er den egentlige pris, når drømmen er at bygge nyt hus? Det kan være rigtig svært at gennemskue og svært at se, hvad en given pris indeholder, hvis man ikke har prøvet det før. Flere gør forsøget på nettet, inden kontakten til byggefirmaet tages, hvor den laveste kvadratmeterpris ofte er udgangspunkt for søgningen. Men det kan være både misvisende og forvirrende, for der er i mange tilfælde både skjulte og ikke-oplyste udgifter på den slags salgstilbud, og der kan være store forskelle fra firma til firma på, hvad der er indeholdt i byggeprisen.

Man skal derfor være yderst opmærksom på de tillægsudgifter, der evt. vil komme, hvis det ikke er oplyst fra start. Hos byggefirmaet Lind og Risør tror man på prismæssig gennemsigtighed. ”Priser skal være til at forstå og indeholde alle tænkelige udgifter,” udtaler adm. direktør hos Lind og Risør Jan Hansen. Derfor nyder firmaet godt af de dygtige, fastansatte håndværkere og arkitekter, som har givet virksomheden et af de bedste ry på markedet – for god kvalitet og flot finish. Og så ved man, hvad tingene koster, hvis de skal laves ordentligt og de rigtige materialer skal være med fra starten.

Sov trygt når du ved prisen indeholder det hele
Sov trygt når du ved prisen indeholder det hele

Det gælder alt fra de afgørende materialevalg til en el-plan, der fungerer. Men også ting som byggestrøm, varmepumpe, landinspektør, stikledninger, hårde hvidevarer og andre elektriske installationer. Og er huset fx færdigmalet både indvendigt og udvendigt ved overtagelse, eller skal man betale ekstra for dette? Og hvad med byggestrømmen? Er den inkluderet eller efter regning? Alt det er noget, man skal huske at tænke over eller spørge om, når man køber et hus. Vælg et firma hvor der er regnet på det fra start, så man ved, hvad man har købt og hvad man ikke har købt. Så enkelt er det.

”Det er jo ingen kunst at markedsføre en lav pris. Men æbler skal som bekendt sammenlignes med æbler og ikke med bananer. Vi har generelt en højere standard, fordi vi arbejder med egne folk, og har også langt flere ting indeholdt i entreprisesummen. Vi er bevidste om, at vi risikerer at blive fravalgt indledningsvis, fordi folk tror, vi er meget dyrere, men vi vil hellere sætte barren højt fra start og lægge alt på bordet. Ligesom vi tror på, at investering i kvalitet betaler sig, tror vi på kontrakter og priser i øjenhøjde, så vores kunder ikke får ubehagelige overraskelser undervejs, eller når byggeriet er afsluttet. Det er helt enkelt bare mere troværdigt,” fortæller adm. direktør hos Lind og Risør Jan Hansen

Del: